Departementet

Holmens Kanal 22

1060 København K

 

Tlf. 3392 9300

Fax. 3393 2518

E-mail [email protected]

 

MLA/ J.nr. 2006-245

Folketingets Socialudvalg

 

 

 

 

 

Dato:

 

 

 

Under henvisning til Folketingets Socialudvalgs brev af 5. december 2007 følger hermed – i 5 eksemplarer – socialministerens svar på spørgsmål nr. 91 til L 80.

 

­

 

 

Spørgsmål nr. 91:

 

”I forlængelse af svaret på L 80 – spørgsmål 31 bedes ministeren uddybe, hvorfor leverandøren vil kunne få størst indtjening på borgere med et stort plejebehov?”

 

 

Svar:

 

Spørgsmål 31 henviser til den situation, at friplejeboligleverandøren kan have en interesse i at springe meget plejekrævende ældre over, når der anvises friplejeboliger.

 

I svaret til spørgsmål 31 gøres opmærksom på, at en friplejeboligleverandør næppe kan have et incitament til at springe meget plejekrævende ældre over.

 

Der vil blive fastsat nærmere regler i en bekendtgørelse om dels et landsdækkende modulsystem til brug for afregningen mellem friplejeboligleverandøren og kommunen dels et nationalt takstsystem. Kommunen skal konvertere afgørelsen om udmålingen af hjælpen til borgeren til moduler, der afspejler den pågældendes plejebehov. Modulerne vil afspejle plejetyngden og vil endvidere være tilknyttet et nationalt takstsystem for de enkelte moduler. Friplejeboligleverandøren vil derfor få et højere afregningsbeløb fra kommunen for de beboere, der har det største plejebehov.

 

 

Eva Kjer Hansen

 

 

/ Frank Bundgaard