Beskæftigelsesministerens besvarelse af spørgsmål nr. 3 af 15. januar 2007 fra Folketingets Arbejdsmarkedsudvalg (L90).

Text Box: Januar 2007

Vores sag
20060049510/0738-0018


Spørgsmål nr. 3:

Ad § 1, nr. 9

Efter den pågældende bestemmelse gives der ikke rådgivningspåbud ”når der i samme produktionsenhed findes en løsning, der umiddelbart kan overføres”. Vil udmøntningen af den foreslåede bestemmelse betyde, at den gældende bestemmelse videreføres så der fortsat ikke gives rådgivningspåbud når der i samme produktionsenhed findes en løsning, der umiddelbart kan overføres. Vil det i bekræftende fald betyde, at der f.eks. ikke vil blive givet rådgivningspåbud ved uafdækkede trappehuller på byggepladser, hvor der i umiddelbar nærhed er trappehuller, som er forsvarligt tildækket?     

 

Svar:

Den nævnte bestemmelse har været en del af arbejdsmiljølovgivningen siden arbejdsmiljøreformen trådte i kraft. Bestemmelsen indebærer, at der i bestemte situationer ikke er behov for rådgivning, fordi virksomheden selv kender løsningen på det konkrete problem og tidligere har anvendt denne løsning i den pågældende produktionsenhed eller på den pågældende byggeplads.

 

Hvis den samme problemstilling derimod er løst i andre produktionsenheder eller på andre byggepladser i virksomheden (den juridiske enhed), er der ikke en tilsvarende nærhed mellem problemet og løsningen, og der vil kunne gives rådgivningspåbud.

 

I det eksempel, der er nævnt i spørgsmålet, kan jeg således bekræfte, at den pågældende virksomhed ikke vil få et rådgivningspåbud, men i stedet et strakspåbud eller forbud, og det kan også komme på tale at indgive politianmeldelse mod virksomheden.

 

  Â