Dato:            3. marts 2007

Kontor:         Internationalt kt.

J.nr.:             2007-16200-67

Sagsbeh.:   IHO

Fil-navn:       L118 – svar SUU spm. 48

 


Besvarelse af spørgsmål nr. 48 vedr. L 118 (Alm. del), som Folketingets Sundhedsudvalg har stillet til indenrigs- og sund­hedsministeren den 7. februar 2007

 

Spørgsmål 48:

”Hvilken grundlæggende argumentation er der for at skrive erstatning som følge af den manglende behandling i Sundhedsstyrelsen ind i den gældende lov og ikke i en særlov?”

 

Svar:

Hensigten med lovforslaget er helt at sidestille patienter med livstruende kræftsygdomme m.v., der måtte være påført skade som følge af mangler ved Sundhedsstyrelsens sagsbehandling af indberetninger i henhold til reglerne om maksimale ventetider, med alle andre patienter, herunder patienter med livstruende kræftsygdomme m.v., der måtte være påført skade som følge af deres behandling i sygehusregi uden forelæg­gelse for styrelsen. Da de sidstnævnte patienter allerede er omfattet af patientforsikringsloven, har jeg fundet det mest nærliggende og hensigtsmæssigt at foreslå en simpel udvidelse af kredsen af berettigede – svarende til den førstnævnte gruppe – inden for rammerne af den gældende lov frem for at fremsætte forslag om en særlov.