Folketingets Retsudvalg  

 

 

 

 

 

 

Dato: 25. april 2007

                                


Folketingets Retsudvalg har i skrivelse af 4. april 2007 (ad L 133) udbedt sig min besvarelse af følgende spørgsmål nr. 37:

 

Spørgsmål nr. 37:

”Ministeren bedes kommentere henvendelse af 30. marts 2007 fra Kristoffer Rønde Møller, København V., jf. L 133 – bilag 38.”

 

Svar:

Kristoffer Rønde Møller anfører i sin henvendelse, at det er et problem, at forslaget til forældreansvarsloven ikke indeholder retningslinier for fastsættelse af samvær i perioden fra samlivets ophør til forældremyndigheds-/bopælsspørgsmålet er afgjort af myndighederne/retten. Dette illustreres af et eksempel, som er nævnt i henvendelsen.

 

Jeg kan oplyse, at det i Familiestyrelsens vejledning nr. 10102 om statsforvaltningens mødevirksomhed i samværssager og praksis for fastsættelse af samvær er anført, at statsforvaltningen efter modtagelsen af en henvendelse skal indkalde forældrene hurtigst muligt og inden 14 dage til et vejledningsmøde, der så vidt muligt skal afholdes inden 30 dage efter modtagelsen af henvendelsen. Det er således min opfattelse, at sager af denne karakter bør kunne behandles forholdsvis hurtigt. Jeg skal i den forbindelse pege på, at statsforvaltningen har mulighed for at træffe en midlertidig afgørelse om samvær under sagens behandling.

 

Jeg kan i øvrigt henvise til mit svar på spørgsmål 38.

 

 

 

Carina Christensen

                                                                

 

                                     /Charlotte Meibom