J.nr. SNS-101-00622

 

 

  

Den 13. april 2007

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Miljøministerens besvarelse af spørgsmål nr. 34 ad L 148 Forslag til lov om ændring af lov om planloven (Revision af detailhandelsbestemmelserne), stillet af Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg.

 

 

Spørgsmål nr. 34

Vil ministeren oplyse, om den model der foreslås gennemført for planlægningen i hovedstadsområdet kan overføres til Trekantområdet?

 

Svar

Udgangspunktet for de særlige bestemmelser i hovedstadsområdet er, at Fingerbyen udgør et sammenhængende byområde. Dette er også baggrunden for, at miljøministeren efter den gældende lov skal fastsætte regler om beliggenheden af de centrale byområder i hovedstadsområdet.

 

Trekantområdet udgør ikke et sammenhængende byområde. Landsdelscentret Trekantområdet er et bynetværk, der består af tre større byer og en række mindre og mellemstore byer.

 

På denne baggrund finder jeg det uhensigtsmæssigt at overføre modellen fra hovedstadsområdet med et landsplandirektiv, som skal udpege bymidter, bydelscentre og aflastningsområder, herunder områder til butikker over 2.000 m2 , til Trekantområdet.