J.nr. SNS-101-00622

 

 

  

Den 23. maj 2007

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Miljøministerens besvarelse af spørgsmål nr. 40 ad L 148 Forslag til lov om ændring af lov om planloven (Revision af detailhandelsbestemmelserne), stillet af Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg.

 

 

Spørgsmål nr. 40

Er ministeren indstillet på at gennemføre en evaluering af loven i 2008/2009?

 

Svar

Ifølge lovforslagets § 5 s afgiver Miljøministeren hvert fjerde år en redegørelse til Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg. Redegørelsen belyser og vurderer udviklingen i kommune- og lokalplanlægningen for detailhandelsstrukturen på baggrund af lovens formål og bestemmelser om planlægning til butiksformål.

 

Med lovforslaget er der lagt op til at ændre den nuværende toårige kadence for ministerens redegørelse til en fireårig kadence, så der i slutning af hver kommunal valgperiode følges op på planlægningen med en redegørelse. Det betyder samtidig, at første redegørelse udfærdiges med udgangen af den igangværende valgperiode dvs. ultimo 2009 eller primo 2010, når kommunerne har vedtaget deres kommuneplaner efter den nye lov.

 

Kommunerne skal efter planloven udarbejde en kommuneplan inden udgangen af 2009. Inden da ser jeg ikke grundlag for at udarbejde en redegørelse.

 

Jeg finder ikke behov for en evaluering af loven udover det, som allerede fremgår af § 5 s.