J.nr. SNS-101-00622

 

 

  

Den 11/4 2007

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Miljøministerens besvarelse af spørgsmål nr. 5 ad L 148 Forslag til lov om ændring af lov om planloven (Revision af detailhandelsbestemmelserne), stillet af Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg.

 

 

Spørgsmål nr. 5

Vil ministeren oplyse, hvordan ministeren agter at inddrage Københavns Kommune m.fl. i de kommende forhandlinger om detailhandelen i Hovedstadsområdet?

 

Svar

Når Miljøministeriet skal udarbejde et landsplandirektiv for detailhandelen i hovedstadsområdet, vil det ske i tæt samarbejde og dialog med de berørte kommuner.

 

Der vil blive tilrettelagt en proces svarende til processen i forbindelse med udarbejdelse af landsplandirektiv for hovedstadsområdets planlægning - Fingerplan 2007- med en høring af kommunerne og drøftelse forud for udarbejdelse af et udkast til landsplandirektiv, som skal udsendes i offentlig høring.

 

Når loven er vedtaget og rammerne dermed er kendt, vil de involverede kommuner blive inviteret til en indledende dialog. Dialogen vil tage udgangspunkt i en drøftelse af, hvordan de generelle regler, herunder de muligheder der gives til byer over henholdsvis 20.000 og 40.000 indbyggere, kan omsættes til de sammenhængende byområder i hovedstadsområdet. I drøftelserne vil tillige indgå overvejelser om, hvor der kan gives mulighed for placering af udvalgsvarebutikker over 2.000 m2.

 

Herefter vil Miljøministeriet udarbejde et forslag til landsplandirektiv, som udsendes i offentlig høring. Landsplandirektivet vil formentlig kunne vedtages endeligt inden årsskiftet. I forbindelse med den offentlige høring vil der, afhængigt af drøftelserne i den indledende dialog, blive arrangeret møder med kommunerne med henblik på en drøftelse forud for ministerens vedtagelse af landsplandirektivet.

 

Kommunerne i Hovedstadsområdet vil således blive inddraget i alle led i processen inden udarbejdelsen af et forslag om detailhandlen. De vil blive hørt over forslaget og de vil blive inddraget, når høringen er afsluttet, og det endelige landsplandirektiv skal udarbejdes.