J.nr. SNS-701-00015

 

 

  

Den 11/4 2007

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Miljøministerens besvarelse af spørgsmål nr.19 ad L 161 - forslag til lov om ændring af lov om råstoffer (Ophævelse af fartøjsgodkendelse og modernisering af efterforsknings- og indvindingstilladelser på havet m.v.) stillet af Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg.

 

 

Spørgsmål 19

Vil ministeren oplyse, hvorfor der ifølge forslaget er forudsat udstedt i hvert fald tre bekendtgørelser, idet ministeren bedes vurdere, om ikke reglerne deri mere hensigtsmæssigt kan fastsættes i loven?

 

 

Svar

Med lovforslaget bliver reglerne i §§ 20-22 om tilladelse til efterforskning og indvinding betydeligt udbygget og mere detaljeret beskrevet end i den gældende lov. I lovforslagets bemærkninger til de enkelte bestemmelser er der desuden meget detaljeret redegjort for, hvordan reglerne vil blive udmøntet i en ”midlertidig” (for perioden fra lovens ikrafttræden indtil detaljerne i opbygningen af udbudsordningen er faldet på plads) og en ”endelig” tilladelsesbekendtgørelse og i en bekendtgørelse om udlægning af statslige indvindingsområder.

 

For så vidt angår de to tilladelsesbekendtgørelser er det forudsat, at udmøntning skal ske efter nærmere drøftelse med branchen. Og for udlægning af de statslige områder gælder, at det for en stor dels vedkommende vil være udviklingen i markedet, som vil være bestemmende for, hvor de mest hensigtsmæssigt skal udlægges. Derfor er det min opfattelse, at den foreslåede afgrænsning mellem reglerne i lovforslaget og de mere detaljerede og konkrete bestemmelser, der forslås fastlagt i kommende bekendtgørelser, er fornuftig.