J.nr. SNS-701-00015

 

 

  

Den 30. april 2007

 

 

 

 

 

 


Miljøministerens besvarelse af spørgsmål nr. 36 ad L 161 – forslag til lov om ændring af lov om råstoffer (Ophævelse af fartøjsgodkendelse og modernisering af efterforsknings- og indvindingstilladelser på havet m.v.) stillet af Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg.

 

 

Spørgsmål 36

Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 24/4-07 fra Rohde Nielsen A/S, jf. L 161 - bilag 13.

 

 

Svar

 

Generelt kan jeg henvise til mine besvarelser på udvalgets spørgsmål, herunder de besvarelser, hvor jeg kommenterer de øvrige henvendelser fra Rohde Nielsen A/S samt høringsnotatet, der også forholder sig til de synspunkter, som virksomheden har fremsendt ved høringen af lovforslaget. 

 

Denne henvendelse giver mig dog anledning til at oplyse, at de 100 ansøgninger, som Rohde Nielsen omtaler, alle verserer ved Naturklagenævnet som ankesager. I de første af disse sager har Naturklagenævnet allerede i oktober 2006 i sin helhed stadfæstet Skov- og Naturstyrelsens afgørelser. Jeg kan oplyse, at de sager, som endnu ikke er afgjort af Naturklagenævnet drejer sig om de samme principielle spørgsmål. Rohde Nielsen A/S kan i øvrigt udnytte tilladelserne, mens Naturklagenævnet behandler sagerne.