J.nr. SNS-701-00015

 

 

  

Den 14. september 2007

 

 

 

 

 

 


Miljøministerens besvarelse af spørgsmål nr. 53 ad L 161 – forslag til lov om ændring af lov om råstoffer (Ophævelse af fartøjsgodkendelse og modernisering af efterforsknings- og indvindingstilladelser på havet m.v.) stillet af Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg.

 

 

Spørgsmål 53

Betyder den foreslåede praksisændring, som skitseret i ministerens notat af 3. juli 2007 til udvalget, jf. L 161 - bilag 29, at lovforslaget om ændring af råstofloven ikke vil blive genfremsat, og vil ministeren i givet fald redegøre for, hvordan ministeren mener, at Kommissionens indsigelser til råstoflovens § 19 og § 20 er afværget?    

 

 

Svar

Miljøministeriet har inviteret brancheorganisationerne Dansk Industri, Foreningen af Danske Ral- og Sandsugere og Dansk Rederiforening til en drøftelse af lovforslaget midt i september. Resultaterne af disse drøftelser vil indgå i min vurdering af, hvorvidt jeg vil anbefale regeringen, at lovforslaget genfremsættes med eventuelle justeringer.

 

Den foreslåede praksisændring vil formentlig i første omgang afværge Kommissionens indsigelser til råstoflovens § 19. Imidlertid kan det ikke afvises, at EU-kommissionen vil indtage det formelle standpunkt, at enhver godkendelsesordning, som kan indebære konkurrencebegrænsende administration, bør ophæves. Også efter den varslede praksisændring opretholdes godkendelsesordningen, herunder også muligheden for Foreningen af Danske Ral- og Sandsugere at påklage fartøjsgodkendelser.

 

Vedrørende Kommissionens indsigelser til råstoflovens § 20 kan jeg oplyse, at der i praksis ikke gives efterforskningstilladelser på op til 10 år, men tilladelser af en længde, der sikrer tilstrækkelig tid til at den ansøgte efterforskning kan gennemføres.