J.nr. SNS-701-00015

 

 

  

Den 14. september 2007

 

 

 

 

 

 


Miljøministerens besvarelse af spørgsmål nr. 56 ad L 161 – forslag til lov om ændring af lov om råstoffer (Ophævelse af fartøjsgodkendelse og modernisering af efterforsknings- og indvindingstilladelser på havet m.v.) stillet af Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg.

 

 

Spørgsmål 56

Ministeren har flere gange ytret, at branchen ville blive inddraget, før ændringer i reglerne eller praksis vedrørende råstofloven, skulle gennemføres. Ministeren har på trods af dette ikke inddraget branchen før den i notatet af 3. juli 2007, jf. L 161 - bilag 29 foreslåede praksisændring. Vil ministeren på den baggrund redegøre for, hvordan en fremtidig dialog med branchen om en eventuel ændring af reglerne og/eller praksis vil komme til at foregå?

 

 

Svar

Problemstillingen omkring administrationen af råstoflovens § 19 har været meget grundig behandlet og drøftet igennem de sidste snart 2 år med branchens organisationer i forbindelse med den foreslåede ændring af råstofloven.

 

I den aktuelle situation har jeg imidlertid lagt vægt på først og fremmest at orientere Folketinget om den varslede praksisændring. Branchens organisationer blev orienteret umiddelbart i forlængelse af mit brev til udvalget.

 

Herefter har Miljøministeriet den 15. august d.å. afholdt møde med Foreningen af Danske Ral- og Sandsugere, som er den eneste af branchens organisationer, der efter den gældende lov er klageberettiget.

 

Branchens organisationer vil også fremover tilsvarende blive inddraget i forbindelse med eventuelle ændringer af reglerne og/eller praksis. Som oplyst i besvarelsen af spørgsmål 53 har Miljøministeriet således indbudt organisationerne til en drøftelse af L 161 her i september.