Folketingets Socialudvalg  

 

 

 

 

 

 

Dato: 18. april 2007

                                


Folketingets Socialudvalg har i skrivelse af  30. marts 2007 (ad L 170 ) udbedt sig min besvarelse af følgende spørgsmål nr. 18:

 

Spørgsmål nr. 18:

”Mener ministeren, at det er givet, at fleksibiliteten vil blive forvaltet ud fra barnets interesser eller vil det i praksis betyde at tilpasning til arbejdsmarkedet vejer tungere end hensynet til børnene, f.eks. deltagelse i pædagogiske aktiviteter og samvær i børnegrupperne?”

 

Svar:

Hensigten med lovforslagets formålsbestemmelse i § 1 nr. 2, er at give familierne muligheden for at vælge løsninger, der passer til den enkelte families behov og ønsker. Herved skabes et grundlag for, at den enkelte familie kan finde en god balance mellem familie- og arbejdsliv. Formålsbestemmelsen sætter således fokus på familiens situation og de forhold, familien er en del af.

 

Formålsbestemmelsens enkelte formål er ligestillede og skal samlet set danne rammen om lovforslagets tilbud. Der er således med lovforslaget lagt vægt på både børns trivsel og udvikling samt den samlede families mulighed for at tilrettelægge familie- og arbejdslivet.

 

 

 

Carina Christensen

                                                                                                

 

        /Charlotte Meibom