Folketingets Socialudvalg  

 

 

 

 

 

 

Dato: 18. april 2007

                                


Folketingets Socialudvalg har i skrivelse af 2. april 2007 (ad L 170) udbedt sig min besvarelse af følgende spørgsmål nr. 21:

 

Spørgsmål nr. 21:

”Ministeren bedes redegøre for, hvad der er til hinder for at foretage den foreslåede omlægning, særligt set i lyset af at der er tale om et omfattende lovforslag og en nyskabelse, der for første gang samler reglerne på området i én selvstændig lov?”

 

Svar:

Bestemmelserne om dagtilbud, fritidshjem og klubtilbud til børn og unge har siden 1998 været en del af lov om social service og har således stået sammen med bestemmelser om særlig støtte til børn og unge, tilbud til ældre, personer med handicap m.v.

 

Med lovforslaget markeres det, at dag-, fritids- og klubtilbud ikke kun er pasning, mens forældre er på arbejde, men at tilbuddene har en selvstændig værdi og funktion i forhold til børns trivsel, udvikling og læring.

 

Ønsket om at samle bestemmelserne om dagtilbud og andre tilbud til børn og unge i en selvstændig lov er således dels begrundet i ønsket om at sætte fokus på og synliggøre indholdet i tilbuddene, dels i ønsket om at markere tilbuddenes selvstændige værdi i forhold til børns trivsel, udvikling og læring.

 

Som svar på spørgsmålet kan jeg i øvrigt henvise til mit svar på Socialudvalgets spørgsmål nr. 1 og 20 ad L 170.

 

 

 

Carina Christensen

                                                                                  

 

  /Charlotte Meibom