Folketingets Socialudvalg  

 

 

 

 

 

 

Dato: 18. april 2007

                                


Folketingets Socialudvalg har i skrivelse af  30. marts 2007 (ad L 170) udbedt sig min besvarelse af følgende spørgsmål nr. 9:

 

Spørgsmål nr. 9:

”Ministeren bedes oplyse, om ministerens udtalelse i en kronik i Kristeligt Dagblad den 27. februar 2007, hvor ministeren udtaler: ”Det fremgår af lovforslaget, at dag-, fritids- og klubtilbuddenes primære formål er at skabe trivsel, udvikling og læring hos børnene. For mig er det vigtigt, at det også bliver tydeligt, at det er det altoverskyggende formål”, skal tages som udtryk for, at formålet i § 1, nr. 1 er overordnet formålene i § 1, nr. 2-4?”

 

Svar:

Formålsbestemmelsen i forslagets § 1 er fælles for alle tilbud efter lovforslaget. Bestemmelsens enkelte formål er ligestillede og danner samlet set en fælles ramme i forhold til de væsentligste temaer for tilbud til børn og unge. Dette betyder, at de enkelte formål alle er relevante i forståelsen af, hvad der er det overordnede formål med tilbuddene.

 

Hensigten med formålsbestemmelsen i lovforslagets § 1 er, at alle lovens bestemmelser skal fortolkes i lyset af bestemmelsen, samt de specifikke formålsbestemmelser til de enkelte tilbud.

 

 

 

Carina Christensen

                                                                                                        

        

    /Charlotte Meibom