Folketingets Uddannelsesudvalg

Christiansborg

 I forbindelse med behandlingen af (L 173) Forslag til Lov om ændring af lov om erhvervsuddannelser og forskellige andre love og om ophævelse af lov om grundlæggende social- og sundhedsuddannelser og lov om landbrugsuddannelser (Ungdomsuddannelse til alle) har Folketingets Uddannelsesudvalg i brev af 24. april 2007 stillet mig følgende spørgsmål:

 

Spørgsmål 16 :

”Vil ministeren bekræfte, at undtagelsesbestemmelserne for landbrugsuddannelserne i L 173 ikke har indflydelse på de eksisterende erhvervsfaglige uddannelser, som f.eks. maskinfører, svinepasser, kvægpasser, dyrepasser m.v.? ”

 

Svar:

Jeg henviser til mit svar af 20. april 2007 på udvalgets spørgsmål nr. 14 til L 173.

 

I svaret gav jeg udtryk for, at det for mig gælder om, at organisationerne på området gennem de udvalg, som nedsættes efter lovforslaget, fremkommer med de uddannelsesforlag, som erhvervet har brug for, og som kan gennemføres inden for de ressourcer, der er til rådighed.

 

Der er ikke i dag en erhvervsuddannelse som svinepasser eller kvægpasser og uddannelsen til dyrepasser er ikke i dag en del af landbrugsuddannelserne. Forslaget i nr. 38 gælder for alle nuværende og fremtidige landbrugsuddannelser. De øvrige særregler gælder efter deres indhold kun de nuværende.

 

Dette svar fremsendes i 5 eksemplarer.

 

 

Med venlig hilsen

 

 

Bertel Haarder