ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTEREN

 

 

 

27. april 2007

ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTERIET

Slotsholmsgade 10-12

1216 København K

 

Tlf.           33 92 33 50

Fax          33 12 37 78

CVR-nr.   10 09 24 85

[email protected]

www.oem.dk

 

 

 

 

 

Besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 2 af 13. april 2007 fra Folketingets Boligudvalg vedrørende forslaget til lov om ændring af byggeloven, lov om almene boliger m.v. og lov om bygnings- og boligregistrering. (Byggeskadeforsikring) (L 177).

 

 

Spørgsmål 2:

Ministeren bedes oplyse, hvor meget det må forventes at fordyre en byggeskadeforsikringsordning, såfremt alt nybyggeri af boliger bliver omfattet?

 

Svar:

Som det fremgår af min besvarelse af spørgsmål 1, agter jeg at fremsætte ændringsforslag, således at den obligatoriske byggeskadeforsikring gælder i alle tilfælde, hvor forbrugeren køber et nybygget hus af en virksomhed som en samlet ydelse.

 

Erhvervs- og Byggestyrelsen har tidligere vurderet, at prisen på den gennemsnitlige præmie ikke vil overstige 1,5 % af anskaffelsessummen. Styrelsen vurderer, at den gennemsnitlige pris på forsikringen ikke vil ændre sig væsentligt som følge af denne udvidelse af tilfælde, hvor det er obligatorisk at tegne byggeskadeforsikring.

 

Hvis kravet om byggeskadeforsikring derimod udvides til alt nybyggeri af boliger, vil det formentlig fordyre forsikringen væsentligt, jf. mit svar pÃ¥ spørgsmÃ¥l 1. Det er dog ikke muligt at angive et præcist, kvalitativt skøn for fordyrelsen, idet prisen i det enkelte tilfælde vil afhænge af den risikovurdering forsikringsselskabet lægger til grund.Â