Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 8, som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 10. april 2007, om forslag til lov om ændring af færdselsloven (Alkoholkoncentration i udåndingsluft, nulgrænse for euforiserende stoffer m.v.) (L 180).

 

 

 

Lene Espersen

/

 Lars Hjortnæs

 


Spørgsmål nr. 8 fra Folketingets Retsudvalg om forslag til lov om ændring af færdselsloven (Alkoholkoncentration i udåndingsluft, nulgrænse for euforiserende stoffer m.v.) (L 180):

 

”Har lovforslaget været sendt i høring hos domsmænd/domsmændsorganisationer og/eller har ministeren under høringsfasen modtaget henvendelser eller kommentarer fra domsmænd, og hvad er i givet fald hovedtrækkene i disse?”

 

Svar:

 

Justitsministeriet er ikke bekendt med organisationer, som repræsenterer domsmænd. Betænkningen fra Udvalget om sanktionsfastsættelse i sager om spiritus- og promillekørsel mv. har derfor ikke været sendt i høring hos sådanne organisationer. Betænkningen har heller ikke været sendt i høring hos enkeltpersoner, der virker som domsmænd.

 

Justitsministeriet har ikke i forbindelse med høringen modtaget henvendelser eller kommentarer fra personer, der ministeriet bekendt virker som domsmænd, eller organisationer, der har angivet at repræsentere domsmænd.