Dato:            10. maj 2007

Kontor:         Kommunal sundhed

J.nr.:             2006-1433-269

Sagsbeh.:   HNM

Fil-navn:       Røgfri miljøer: L 191-Spm-58-efterskoler


Besvarelse af spørgsmål nr. 58 (L 191), som Folketingets Sundhedsudvalg har stillet til indenrigs- og sund­hedsministeren den 25. april 2007

 

Spørgsmål 58:

"Er det allerede sådan, at flertallet af efterskoler har forbudt de unge at ryge på deres værelser – og vil lovforslaget, der åbner for, at unge på efterskole kan få lov til at ryge på egne værelser, dermed ikke være et tilbageskridt?"

 

Svar:

Jeg har indhentet en udtalelse fra Undervisningsministeriet, der oplyser, at man ikke har en samlet oversigt over de 257 godkendte efterskolers rygepolitik. En efterskole kan som fri skole selv fastsætte sine ordensregler. Der er derfor variationer i skolernes regler. Nogle skoler har totalt rygeforbud for såvel ansatte som elever, nogle accepterer kun rygning udendørs, medens andre kun accepterer rygning i bestemte lokaler.

 

På langt de fleste efterskoler er der i dag rygeforbud på elevværelserne, bl.a. for at forhindre, at en værelseskammerat udsættes for passiv rygning (meget få skoler råder over eneværelser) og af hensyn til brandsikkerheden.