Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 17 vedrørende forslag til lov om hold af heste (L 202), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 3. maj 2007.

 

 

 

Lene Espersen

 

/Torben Jensen

 


Spørgsmål nr. 17 vedrørende forslag til lov om hold af heste (L 202):

 

”Ministeren bedes kommentere henvendelse af 1. maj 2007 fra Det Jordbrugsvidenskabelige Fakultet ved Aarhus Universitet, jf. L 202 - bilag 14.”

 

Svar:

 

Det Jordbrugsvidenskabelige Fakultet anfører bl.a., at der er omfattende videnskabelig dokumentation for nødvendigheden af, at heste har social kontakt til artsfæller, og derfor bør der indføres et krav om, at et hestehold skal bestå af minimum to heste.

 

For så vidt angår lovforslagets § 9, stk. 3, hvoraf fremgår, at hoppe og føl skal opholde sig i folingsboksen den første måned efter folingen, er det Det Jordbrugsvidenskabelige Fakultets opfattelse, at denne bestemmelse kan fortolkes, som at hoppe og føl skal holdes isoleret den første måned efter folingen, hvilket ikke er hensigtsmæssigt.

 

Endelig anfører Det Jordbrugsvidenskabelige Fakultet vedrørende lovforslagets § 16, stk. 2, at der ikke er videnskabeligt belæg for at sætte en generel maksimumgrænse for, hvor mange heste der må benytte samme fold. Maksimalgrænsen bør, som foreslået af arbejdsgruppen, derfor fastsættes ud fra foldens størrelse og det antal heste, der sættes på fold samtidigt.

 

Justitsministeriet har i besvarelsen af spørgsmål nr. 2, 7 og 15 vedrørende lovforslaget kommenteret de tre problemstillinger, som Det Jordbrugsvidenskabelige Fakultet peger på i henvendelsen til udvalget, og Justitsministeriet kan derfor i det hele henvise til besvarelsen af disse spørgsmål.