Text Box: j.nr. 07-081220
Dato : 15. maj 2007

                                                                                                              

 

 

 

 

 

Til

                          Folketingets Skatteudvalg

 

 

L L 213 - forslag til lov om Forslag til lov om ændring af selskabsskatteloven og forskellige andre skattelove. (CFC-beskatning og indgreb mod kapitalfonde m.v.).

 

Hermed sendes i 5 eksemplarer svar på spørgsmål nr. 3, 11, 14 og 16 af 9. maj 2007.

( L 213 )

 

 

 

 

 

 

 

 

                          Kristian Jensen

 

 

                                                                              /  Tina. R. Olsen


Spørgsmål 3:

"Det bedes oplyst, hvor mange personer, der i indkomståret 2005 har selvangivet aktieindkomst på over 100.000 kr. (sambeskattede ægtefæller 200.000 kr.)"

 

Svar:

SKAT har følgende oplysninger om antallet af personer med aktieindkomst på over 100.000 kr. henholdsvis sambeskattede ægtefæller med aktieindkomst over 200.000 kr.:

 

Enlige med aktieindkomst > 100.000:                   Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â  6.451

 

Ægtepar med samlet aktieindkomst > 200.000:                4.243 (8.486 personer)

 

Antal personer i alt med aktieindkomst > 100.000:           14.937 (enlige og ægtepar samlet)

 


Spørgsmål 11:

" Hvor mange felter for aktieindkomst vil den almindelige selvangivelse for personer indeholde for 2008"

 

Svar:

Den almindelige selvangivelse afskaffes med virkning fra og med indkomståret 2007. Skatteydere, hvor der ikke  SKAT´s systemer er oplysninger, der indikerer, at der kan være indkomster eller fradrag, som den pågældende selv skal oplyse, vil alene modtage en årsopgørelse. Skatteydere, der har haft tilføjelser til selvangivelsen det foregående indkomstår, eller som har ændret forskudsregistreringen for det aktuelle indkomstår, vil samtidig med årsopgørelsen modtage et oplysningskort.

 

Overgangsordningen i aktieavancebeskatningslovens § 45 A vil få betydning for relativt få skatteydere. Det forudsættes, at de skal give oplysninger om saldoen, når det bliver aktuelt, i forbindelse med selvangivelsen. Ordningen kræver dog, at der indføres et nyt felt til angivelse af den opgjorte overgangssaldo.

 

Set i lyset af, at det drejer sig om relativt få personer, der én gang vil have behov for at afgive oplysninger om overgangssummen, vil oplysningskortet/den udvidede selvangivelse antagelig ikke blive udvidet med et felt til dette formål. I stedet vil det via TastSelv blive muligt at indtaste beløbet. Skatteydere, der ikke anvender TastSelv, vil kunne selvangive overgangssummen på bilaget til selvangivelsen vedrørende tab til fremførsel (blanket 04.055), som vil blive tilrettet.

 

Skatteyderne vil i forbindelse med udsendelse af årsopgørelser og oplysningskort blive informeret om, at overgangssaldoen kan selvangives enten via TastSelv eller på blanket 04.055. Den selvangivne overgangssaldo og nedskrivninger af denne vil fremgå af årsopgørelsen.

 

Der er for 2006 i alt 8 felter for aktieindkomst på den almindelige selvangivelse. Hvis der ikke sker lovændringer, forventes der at være det samme antal felter for aktieindkomst på årsopgørelsen og oplysningskortet tilsammen for indkomstårene 2007 og 2008.

 

 


Spørgsmål 14:

”Udarbejder SKAT løbende en oversigt over henholdsvis

a. saldoen på overgangssaldoen efter ABL § 45 A,

b. de beløb, der skal belastes denne saldo, samt

c. hvilken del af aktieindkomsten, der skal have beskatningen nedsat fra 45 pct. til 43 pct.?”

 

 

Svar:

SKAT har ingen mulighed for automatisk at beregne startsaldoen på overgangssaldoen efter den foreslåede ABL § 45 A. Det skyldes, at der i SKATs systemer hverken er oplysninger om beholdningen af unoterede aktier eller oplysninger om anskaffelsessummen for aktierne.

 

SKAT vil derimod – når saldoen på overgangssaldoen første gang er opgjort – have tilstrækkelig oplysninger til løbende at udarbejde en oversigt over såvel saldoen som de beløb, der efterfølgende nedskriver saldoen, dog bortset fra aktieindkomst for det pågældende år. SKAT vil ligeledes have mulighed for at opgøre, for hvilken del af aktieindkomsten skatten nedsættes fra 45 pct. til 43 pct.

 

Det vil således været muligt for SKAT at etablere en maskinel håndtering af overgangssaldoen, hvorefter den skattepligtige ikke skal foretage sig yderligere, når vedkommende først har opgjort og selvangivet sin overgangssaldo.

 

SKAT prioriterer denne løsning bør i forbindelse med gennemførelsen af forslaget.

 

 


Spørgsmål 16:

”Hvilke digitale værktøjer vil SKAT stille til rÃ¥dighed for skatteydere med positiv overgangssaldo efter de foreslÃ¥ede bestemmelser i ABL § 45 A?” "

 

Svar:

Jeg kan henvise til mit svar på spørgsmål 14, hvoraf fremgår, at SKAT vil prioritere at etablere en maskinel håndtering af overgangssaldoen. Etablering af dette digitale værktøj vil indebærer, at den skattepligtige ikke skal foretage sig yderligere, når vedkommende først har opgjort og selvangivet sin overgangssaldo.

 

Der vil ikke blive stillet digitale værktøjer til rådighed vedrørende opgørelse af startsaldoen.