Folketingets Finansudvalg

Christiansborg

1240 København K

 

Finansudvalget har i brev af 20. september 2007 stillet følgende spørgsmål nr. 4   (L 219), som hermed besvares.

 

Spørgsmål nr. 4 – ad § 17.19.79. Reserver og budgetregulering:

”Ministeren bedes redegøre for, hvad besparelsen på 101,7 mio. kr. på underkonto 30. Kommunalt lov- og cirkulæreprogram dækker over og herunder om udgiften er flyttet til en anden konto på finansloven”?

 

Endeligt svar:

De afsatte midler pÃ¥ ministeriets reserve til det kommunale lov- og cirkulæreprogram skal finansiere ændringer i kommunernes bloktilskud som følge af ændret opgavefordeling mellem stat og kommune. PÃ¥ finansloven for 2007 er der indbudgetteret midler til de forventede kommunaløkonomiske konsekvenser af ny lovgivning med videre pÃ¥ ministeromrÃ¥det.

 

Udviklingen fra 2007 til 2008 afspejler, at bevillingen i 2007 er reduceret med 1,6 mio. kr. som følge af Aftalen om fremtidens velfærd og velstand og investeringer i fremtiden, samt forhøjet med 43,1 mio. kr. som følge af Fleksjobreformen og forhøjet med 60,5 mio. kr. som følge af ændrede regler for modtagere af sygedagpenge.

 

De afsatte midler er udmøntet på bloktilskudsaktstykket i juni måned og overføres via § 16. Indenrigs- og Sundhedsministeriet til kommunerne.

 

Parallelt hermed er der på de statslige udgiftskonti under § 17. Beskæftigelsesministeriet indarbejdet bevillinger til finansiering af de samme lovforslag.

 

 

 

 

Med venlig hilsen

 

 

 

Claus Hjort Frederiksen