Folketingets Finansudvalg

Christiansborg

1240 København K

26. september 2007

 

Hermed fremsendes svar på spørgsmål nr. 5 ad teknisk gennemgang af L 219 forslag til finanslov for finansåret 2008 (§ 21 Kulturministeriet), stillet af Finansudvalget den 10. september 2007.

 

 

Brian Mikkelsen

 


Spørgsmål nr. 5   

(§ 21), ad L 219 forslag til finanslov for finansåret 2008   

Skrivelse af 10. september 2007

 

 

Svar til Finansudvalget fra kulturministeren.

 

Spørgsmål:

 

" Udvalget anmoder herudover om løbende at blive holdt orienteret om selskabets virksomhed, om dets samarbejde med Slots- og Ejendomsstyrelsen samt om den løbende justering af bevillingen, jf.  anmærkningerne s. 1931 øverst."

 

Svar:

Selskabet OPP Pihl Arkivet A/S har indgået OPP-kontrakten med Slots- og Ejendomsstyrelsen, der er statens bestiller i projektet.

 

Slots- og Ejendomsstyrelsen oplyser, at OPP-selskabets opgave overordnet er at tilvejebringe, drive og udleje de funktioner til staten, der er defineret i den indgÃ¥ede OPP-kontrakt. Selskabets virksomhed er hermed at opfylde OPP-kontrakten overfor den statslige part. 

 

Statens Arkiver har indgået en aftale med Slots- og Ejendomsstyrelsen om leje af bygningerne.

 

Kulturministeriet vil holde Finansudvalget løbende orienteret om OPP-selskabets samarbejde med Slots- og Ejendomsstyrelsen på baggrund af en årlig redegørelse fra styrelsen. Herudover vil den løbende justering af bevillingen fremgå på de årlige finanslove, hvor OPP-projektet er optaget på en selvstændig hovedkonto 21.32.02. Magasiner, Rigsarkivet og Landsarkivet for Sjælland.