Folketingets Trafikudvalg

Christiansborg

1240 København K

Dato    20   . november 2006

J nr.             004-u18-37

  

 

Hermed fremsender jeg svar på spørgsmål nr. 2  (L 34) stillet af Folketingets Trafikudvalg den 31. oktober 2006.

Spørgsmål nr. 2:

”Hvad er ministerens holdning til de ønsker, som fremføres i høringssvarene om et mere ensartet kommunalt tilsyn og om mere klare retningslinier for tilsynet?”

Svar:

Jeg skal indledningsvis gøre opmærksom på, at indførelse af bestemmelser, som direkte fastslår, hvor ofte kommunerne skal føre tilsyn ifølge taxiloven, og som direkte fastsætter, hvilke forhold mv. kommunerne skal kontrollere, ville være i strid med et ønske om at sikre kommunerne størst mulig indflydelse på egne forhold.

Jeg mener, at taxilovens bestemmelse om kommunernes tilsynsforpligtelse er fuldt ud tilstrækkelig, idet den giver kommunerne mulighed for at prioritere kontrolindsatsen bedst muligt og i overensstemmelse med de lokale forhold.

Jeg mener videre, at kommunalreformen, der bl.a. reducerer antallet af kommuner væsentligt, vil få betydning for tilsynsvirksomheden på taxiområdet, idet reformen efter min vurdering giver kommunerne langt bedre muligheder for at styrke administrationen af loven.

Man skal også være opmærksom på, at lovforslaget giver kommunerne mulighed for at etablere kommunale fællesskaber på taxiområdet.

Det betyder, at administration mv. af taxiloven kan overføres til selvstændige forvaltningsmyndigheder, der alene skal administrere taxiloven.

Sådanne kommunale fællesskaber vil efter min opfattelse meget hurtigt opnå en stor ekspertise på området, sådan som det i øvrigt er tilfældet for Storkøbenhavns Taxinævn, og dermed også få grundlag for at gennemføre en grundigere og mere intensiv kontrolindsats.

Jeg kan endelig oplyse, at der i flere høringssvar netop er givet udtryk for, at den fremtidige kommunale struktur og muligheden for at etablere kommunale fællesskaber indebærer, at administrationen af taxiloven og tilsynet med overholdelsen af loven bliver mere ensartet og effektivt.

 

Med venlig hilsen

 

 

Flemming Hansen