Folketingets Trafikudvalg

Christiansborg

1240  København K

Dato             9. november 2006

J. nr.           200-8

  

 

Trafikudvalget har i brev af 27. oktober 2006 (L 36) stillet mig følgende spørgsmål 2, som jeg hermed skal besvare.

 

Spørgsmål nr.  2:

 

"Ministeren bedes oplyse, om Transport- og Energiministeriet sikrer sig, at kommunalt drevne lufthavne lever op til de konkurrenceretlige regler, der gælder for kommunale virksomheder, ved at anmode tilsynet med kommunerne om at påse, at disse regler overholdes."

Svar:

 

Statens Luftfartsvæsen fører tilsyn med, om lufthavnene overholder luftfartslovgivningen, herunder bestemmelserne vedrørende takstfastsættelse.  I forbindelse med vurderingen af, hvorvidt eventuelle takstordninger kan godkendes i medfør af luftfartsloven, indgår også EU´s retningslinjer på området, herunder statsstøttereglerne.

 

SLV fører ikke som sådan tilsyn med lufthavnenes overholdelse af konkurrencelovgivningen generelt, da det ligger udenfor SLV´s kompetence.

 

Til orientering kan jeg oplyse, at det foreliggende udkast til lovforslag ikke indebærer et indgreb i organiseringen af den offentlige driftsstøtte til provinslufthavnene. Lovforslaget indebærer derimod, at lufthavnene, uanset om de måtte oppebære offentlig støtte eller ej, er underlagt samme fair og lige regler for fastsættelsen af deres takster.

Med venlig hilsen

 

 

Flemming Hansen