Dato:           

Kontor:         Regional sundhed

J.nr.:             2006-1200-131

Sagsbeh.:   JVB

Fil-navn:       Dokument 6

 


Besvarelse af spørgsmål nr. 113 (L 50), som Folketingets Sundhedsudvalg har stillet til indenrigs- og sund­hedsministeren den 23. november 2006

 

Spørgsmål 113:

”I forbindelse med hvilke diagnoser vil der være lægefagligt belæg for, at patienten venter længere end en måned på behandling?”

 

Svar:

Formålet med lovforslaget om behandling inden for 1 måned er at tilbyde patienterne korte ventetider gennem en styrkelse af det frie sygehusvalg. Sigtet er, at så mange som muligt skal have et behandlingstilbud allerede, når de er undersøgt, og der er konstateret et behandlingsbehov. Den enkelte patient kan dermed komme til at opleve et afkortet sygeforløb.

 

Det er denne hensyntagen til patienterne og deres tid, der ligger til grund for forslaget.

 

Man kan da heller ikke opstille en generel eller udtømmende liste over diagnoser, som efter en lægefaglig vurdering kræver behandling inden for 1 måned.

 

Det beror således på en lægefaglig vurdering af patienten i det enkelte tilfælde, herunder på diagnosen, hvor fremskreden sygdommen er, hvor hastigt den udvikler sig og patientens almindelige helbredstilstand mv., hvor hurtigt behandling bør iværksættes.

 

En sådan vurdering kan også – ikke blot i de helt akutte tilfælde – men også i en række andre tilfælde, betyde, at patienter skal tilbydes behandling tidligere end 1 måned.