Dato:           

Kontor:         Regional sundhed

J.nr.:             2006-1200-131

Sagsbeh.:   JVB

Fil-navn:       Dokument 6

 


Besvarelse af spørgsmål nr. 28 (L 50), som Folketingets Sundhedsudvalg har stillet til indenrigs- og sund­hedsministeren den 13. november 2006

 

Spørgsmål 28:

"Er det korrekt forstået, at medicinske afdelinger sjældent har et privat alternativ, som er brugbart for en ældre patient. I benægtende fald ønskes en beskrivelse af, hvilke alternativer der eksisterer.”

 

Svar:

Jeg vil gerne understrege, at den ældre medicinske patient ofte bliver indlagt akut, og således ikke oplever ventetid. Det er dog ikke ensbetydende med, at der ikke forekommer ventetider på medicinsk behandling. Hvis der er ventetid, er den ofte kort. Eksempelvis oplyser 14 sygehuse ud af 31 sygehuse på www.venteinfo.sst.dk en maksimal forventet ventetid på 4 uger til intern medicinsk behandling.

 

Amtsrådsforeningen (fra 1. januar 2007 Danske Regioner) skal indgå aftaler om behandling efter reglerne om udvidet frit sygehusvalg med de private og udenlandske sygehuse og klinikker, der ønsker det, jf. sygehusloven § 5 g, stk. 2, som er videreført uændret i sundhedslovens § 87, stk. 4.

 

Der er på den baggrund primært indgået aftaler på det kirurgiske område, både vedrørende ortopædkirurgi og organkirurgi, samt aftaler om røntgen- og scanningsundersøgelser. Der er herudover indgået enkelte aftaler på det medicinske område vedr. smertebehandling og søvnapnø.

 

Jeg ser meget gerne, at der bliver indgÃ¥et flere aftaler pÃ¥ det medicinske omrÃ¥de.Â