Dato:           

Kontor:         Lægemiddelkontoret

J.nr.:             2006-13009-330

Sagsbeh.:   TBA

Fil-navn:       Dokument 2

 


Besvarelse af spørgsmål nr. 84 (ad L 50 – Forslag til lov om ændring af sundhedsloven og lov om klage- og erstatningsadgang inden for sundhedsvæsenet), som Folketingets Sundhedsudvalg har stillet til indenrigs- og sund­hedsministeren den 16. november 2006

 

Spørgsmål 84:

"Ministeren oplyser i sit svar af 10. november 2006 på spørgsmål 1 på L 50, at ministeren har taget initiativ til at give støtte fra Compliancepuljen til en stor og grundig undersøgelse, som målrettet søger at give en bredere belysning af, om der for nogle patienter forekommer problemer i forbindelse med hyppige medicinskift af medicin til billigste præparat med det formål at få en grundig, saglig og uvildig belysning af spørgsmålet. Vil ministeren oplyse, hvem der sidder/skal sidde i den arbejdsgruppe, der skal forestå undersøgelsen, og hvornår undersøgelsen forventes afsluttet? Vil ministeren endvidere orientere udvalget om undersøgelsens resultat, når den er afsluttet?”

 

Svar:

Som det fremgår af min besvarelse af spørgsmål nr. 60, vil jeg tage initiativ til, at Indenrigs- og Sundhedsministeriet støtter en større undersøgelse, som målrettet søger at give en bredere belysning af eventuelle sundhedsmæssige problemer i forbindelse med medicinskift. Der er som nævnt tale om en større undersøgelse med en beløbsmæssig ramme på 1 – 2 mio. kr., der skal give et grundigt og sagligt grundlag for at overveje behovet for politiske initiativer. Undersøgelsen vil derfor også have en vis tidsmæssig udstrækning.

 

Indenrigs- og Sundhedsministeriet overvejer for tiden sammen med Lægemiddelstyrelsen den praktiske tilrettelæggelse af undersøgelsen, herunder bl.a. om undersøgelsen bør sendes i udbud, og hvilke personer der bør sidde i en eventuel følgegruppe.

 

Endelig kan jeg bekræfte, at jeg vil orientere Folketingets Sundhedsudvalg herom, når de praktiske overvejelser er afsluttet, samt når resultatet af den endelige undersøgelse foreligger.