Dato:            27.03.07

Kontor:         Forvaltningsjuridisk kt.

J.nr.:             2006-1640-17

Sagsbeh.:   sdy

 


Endelig besvarelse af spørgsmål nr. 144 (L 50 B), som Folketingets Sundhedsudvalg har stillet til indenrigs- og sund­hedsministeren den 27. marts 2007

 

Spørgsmål 144:

"Kan ministeren bekræfte, at social - og sundhedsassistenter ligestilles med sygeplejersker i forhold til at kunne arbejde selvstændigt med EPJ."

 

Svar:

 

Som oplyst i mit brev til Folketingets Sundhedsudvalg af 23. marts 2007 er det fremsatte ændringsforslag til L 50 B faggruppeneutralt. Det indebærer, at alle sundhedspersoner har adgang til indhentning af oplysninger ved opslag i EPJ, idet læger og sygehusansatte tandlæger dog har en bredere adgang til EPJ end øvrige sundhedspersoner. Ændringsforslaget sidestiller således i forhold til indhentning af oplysninger i EPJ ikke alene sygeplejersker og social- og sundhedsassistenter, men alle sundhedspersoner, der ikke er omfattet af den brede adgang til opslag i EPJ.

 

Spørgsmålet om, hvornår man er en sundhedsperson, har jeg nærmere beskrevet i mit brev af 23. marts 2007.

 

Som det også fremgår af mit brev af 23. marts 2007, vil social- og sundhedsassistenter således inden for de generelt fastlagte rammer på det pågældende behandlingssted kunne foretage en selvstændig udførelse af deres sundhedsfaglige opgaver og i forbindelse hermed indhente de nødvendige oplysninger fra EPJ.