Dato:            7. december 2006

Kontor:         Lægemiddelkontoret

J.nr.:             2006-1370-2

Sagsbeh.:   KFC

Fil-navn:       L 51 – spørgsmål nr. 27 ­– svar


Besvarelse af spørgsmål nr. 27 (L 51), som Sundhedsudvalget har stillet til indenrigs- og sund­hedsministeren den 6. december 2006

 

Spørgsmål 27:

"I forlængelse af ministerens svar på spørgsmål 1 og 3 bedes ministeren oplyse, hvordan man i praksis agter at kontrollere, om konkrete samarbejdskonstruktioner overholder forbudet mod sammenblandede interesser."

 

Svar:

Jeg kan oplyse, at der i forbindelse med den administrative udmøntning af lovforslagets regler om forhandling til brugerne af lægemidler til produktionsdyr vil blive stillet krav om, at de nye forhandlere skal afgive en erklæring om, at de ikke driver eller har tilknytning til en virksomhed, der har tilladelse efter lægemiddellovens § 39, stk. 1 eller 2, til andet end forhandling til brugerne af lægemidler til produktionsdyr.

 

Erklæringen vil være en del af den dokumentation, som ansøgeren skal indsende til Lægemiddelstyrelsen sammen med ansøgningen om tilladelse til at forhandle lægemidler til produktionsdyr.

 

Hvis ansøgeren ikke er i stand til at afgive en sådan erklæring, skal forhandleren indsende en oversigt over sine interesser i de omhandlede virksomheder med henblik på Lægemiddelstyrelsens nærmere vurdering.

 

Lægemiddelstyrelsen vil kun udstede en tilladelse, hvis styrelsen på baggrund af oplysningerne fra ansøgeren vurderer, at den pågældende ansøger ikke har en tilknytning til en anden lægemiddelhåndterende virksomhed, som er i strid med den foreslåede bestemmelse i lægemiddellovens § 40 a, stk. 3.

 

Den løbende kontrolindsats på området vil blive fastlagt i den task force, der som følge af lovforslaget skal oprettes med deltagere fra Fødevarestyrelsen og Lægemiddelstyrelsen.