Dato:            7. december 2006

Kontor:         Lægemiddelkontoret

J.nr.:             2006-1370-2

Sagsbeh.:   KFC

Fil-navn:       L 51 – spørgsmål nr. 28 ­– svar


Besvarelse af spørgsmål nr. 28 (L 51), som Sundhedsudvalget har stillet til indenrigs- og sund­hedsministeren den 6. december 2006

 

Spørgsmål 28:

"I forlængelse af ministerens svar på spørgsmål 14 bedes ministeren mere præcist begrunde, hvorfor det i forliget aftalte undersøgelsesarbejde endnu ikke er påbegyndt, bl.a. henset til, at ministeriet i høringssvar til lovudkastet er opfordret til at fremme dette undersøgelsesarbejde."

 

Svar:

Som anført i besvarelsen af spørgsmål 14 er Indenrigs- og Sundhedsministeriet bekendt med, at de i branchen involverede parter for tiden drøfter en ændring af organiseringen af selvjustitsorganerne med henblik på dannelsen af ét etisk nævn.

 

Indenrigs- og Sundhedsministeriet er endvidere bekendt med, at der nu tillige pågår drøftelser om at udvide personkredsen, der skal være omfattet af det pågældende (sammenlagte) nævns kompetence, til også at omfatte læger.

 

Ministeriet har derfor fundet det hensigtsmæssigt at lade de videre overvejelser pÃ¥ omrÃ¥det afvente resultatet af de igangværende drøftelser i branchen.    Â