Ministeren

 

J.nr.

 

 

  

Den 7. november 2006

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Miljøministerens besvarelse af spørgsmål nr. 20 ad L 55  - Forslag til

lov om miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug stillet af Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg.

 

 

Spørgsmål 20

Kan ministeren bekræfte, at flere amters nuværende praksis er at vurdere belastningen af følsomme naturtyper med ammoniak op til 3000 meter væk fra det sted, der er ansøgt om at etablere nye husdyr, men at lovforslaget til sammenligning kun giver kommunerne lov til at lægge vægt på betydningen af ammoniakafsætning 1000 meter væk?

 

Svar

Miljøministeriet kan bekræfte, at nogle amters nuværende praksis er at vurdere belastningen af følsomme naturtyper med ammoniak  uanset afstanden mellem naturområdet og det sted der er ansøgt om at etablere nye husdyr.

 

Miljøministeriet har vurderet, at en regulering af ejendomme 1 til 3 km. fra de særligt sårbare naturområder giver anledning til megen administration  og næsten ingen miljøeffekt. Påvirkningen fra  det enkelte brug er således minimal ved afstande over 1 km. og dermed også svær at udskille fra den generelle baggrundsbelastning med ammoniak.

 

For ejendomme over 1 km. fra de særligt sårbare naturområder foreslås der gennemført en enkel og generel indsats overfor ammoniak, idet der ved alle udvidelser, nyetableringer og ændringer af husdyrbrug over 75 DE stilles krav om reduktion af ammoniakemissionen på 15 pct. stigende til mindst 25 pct. i 2009.