Departementet

 

J.nr.  SNS-401-00451

 

 

  

Den 1.december 2006

  

 

 

 

 

 

Miljøministerens besvarelse af spørgsmål nr. 87, ad L 55 - Forslag til lov om miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug stillet af Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg.

 

 

Spørgsmål 87

 

Vil ministeren – som teknisk bistand – uarbejde et ændringsforslag, der indebærer, at procentreguleringen af ammoniakfordampning beregnes ud fra de årlige normtal.

 

Svar

 

Jeg har forelagt spørgsmålet for Skov- og Naturstyrelsen, der har oplyst følgende, som jeg kan henholde mig til:

 

”Det bemærkes for god ordens skyld, at de vedlagte ændringsforslag alene i hovedtræk angiver de nødvendige ændringsforslag til det fremsatte lovforslag. Der er således ikke udarbejdet samtlige nødvendige ændringsforslag til L 55, evt. nødvendige konsekvensændringer i andre af ministeriets lovforslag. Såfremt nedenstående ændringsforslag vedtages, vil Miljøministeriet være forslagsstiller behjælpelig med at foretage de nødvendige konsekvensrettelser i ændringsforslaget mellem 2. og 3. behandlingen

 

Et ændringsforslag med det ønskede indhold kan formuleres således:

 

Ændringsforslag til L 55

 

Af …….(), tiltrådt af …….()

 

Til § 34

 

1) I stk. 3 indsættes som sidste punktum:

 

”For så vidt angår reduktion af ammoniak fra stald og lager skal den fastsatte procentsats for reduktionen beregnes i forhold til det til enhver tid seneste normtal for ammoniakemission.”

 

Bemærkninger

 

Til nr. 1

 

Forslaget indebærer, at procentreguleringen af ammoniakfordampning beregnes ud fra de årlige normtal.”

 

Jeg vil samtidig tilkendegive, at jeg ikke kan støtte ændringsforslagene.