Folketingets Uddannelsesudvalg

Christiansborg

I forbindelse med behandlingen af (L 68) Forslag til Lov om ændring af lov om Danmarks Evalueringsinstitut (Evalueringer på folkeskoleområdet og dagtilbudsområdet) har Folketingets Uddannelsesudvalg i brev af 24. november 2006 stillet mig følgende spørgsmål:

 

Spørgsmål 5:

”På hvilke områder kan Danmarks Evalueringsinstitut lave evalueringer af egen drift, hvis lovforslaget bliver vedtaget? ”

 

Svar:

Vedtages lovforslaget, kan Danmarks Evalueringsinstitut af egen drift gennemføre evalueringer på undervisningsministerens område, bortset fra evalueringer, der udelukkende omfatter folkeskolen. Evaluering af undervisning på grundskoleniveau på friskoler mv. vil dog som i dag kun kunne gennemføres efter aftale med skolen. På videnskabsministerens område vil instituttet af egen drift som i dag kunne gennemføre evalueringer af uddannelse og undervisning indtil forskeruddannelsesniveau. Instituttet vil desuden som noget nyt af egen drift kunne gennemføre evalueringer af dagtilbudsområdet på ministeren for familie- og forbrugeranliggenders område.

 

Dette svar fremsendes i 5 eksemplarer.

 

 

Med venlig hilsen

 

 

Bertel Haarder