Departementet

Holmens Kanal 22

1060 København K

 

Tlf. 3392 9300

Fax. 3393 2518

E-mail [email protected]

 

MLA/ J.nr. 2006-245

Folketingets Socialudvalg

 

 

 

 

 

Dato: 4. december 2006

 

 

 

Under henvisning til Folketingets Socialudvalgs brev af 30. november følger hermed – i 5 eksemplarer – socialministerens svar på spørgsmål nr. 11 til L 80.

 

­

 

 

Spørgsmål nr. 11:

 

”Det fremgår af ministeriets høringsnotat, at plejeboliger med tilhørende servicearealer, som i dag drives med individuelle aftaler, kan fortsætte uden dispensation. Ministeren bedes i forlængelse heraf oplyse, hvorvidt de eksisterende almene selvejende plejeboliger i den gældende lovgivning har ret til drift med individuelle kontrakter med kommuner omkring enkelte borgere – og ret til at modtage refusion gennem den mellemkommunale refusion? I benægtende fald bedes ministeren oplyse, hvordan disse boliger så sikres driftsmulighed indtil erhvervelse af kvotepladser efter den nye lovgivning?”

 

 

Svar:

 

Der er tale om ældreboliger, som ikke er omfattet af plejehjemsbekendtgørelsen, og som ikke bliver ramt af, at dispensationsbestemmelsen kun giver mulighed for videreførelse som friplejehjem indtil den 1. januar 2010.

 

De omhandlede ældreboliger kan derfor drives videre som hidtil, og den hidtidige adgang til mellemkommunal refusion for beliggenhedskommunen fortsætter.

 

 

Eva Kjer Hansen

 

 

 

/Charlotte Markussen