Departementet

Holmens Kanal 22

1060 København K

 

Tlf. 3392 9300

Fax. 3393 2518

E-mail [email protected]

 

NIH/ J.nr. 2006-3709

Folketingets Socialudvalg

 

 

 

 

 

Dato: 4. december 2006

 

 

 

Under henvisning til Folketingets Socialudvalgs brev af 30. november 2006 følger hermed – i 5 eksemplarer – socialministerens svar på spørgsmål nr. 15 til L 80.

 

­

 

 

Spørgsmål nr. 15:

 

”Ministeren bedes oplyse, om det er korrekt forstået, at driftherren alene træffer beslutning om forbedringer, uden at lejerne/plejehjemsbeboerne har vetoret eller på anden måde har mulighed medbestemmelse i forbindelse med en sådan beslutning?”

 

 

Svar:

 

Det er som i andre private udlejningsejendomme udlejeren, dvs. i friplejeboliger friplejeboligleverandøren, der som led i udøvelsen af ejendomsretten bestemmer, om ejendommen og det lejede skal forbedres. Beslutningen herom skal naturligvis ske inden for rammerne af den gældende lovgivning.

 

Jeg skal i den forbindelse gøre opmærksom på, at lejelovens regler om forbedringer og boligreguleringsloven ikke gælder for friplejeboliger.

 

I friplejeboligloven gælder bl.a. bestemmelsen i lejelovens § 66, stk. 1, litra b), hvorefter beboerrepræsentanterne skal have adgang til at ytre sig i en periode på 3 uger, inden friplejeboligleverandøren kan iværksætte forbedringer, der vil medføre lejeforhøjelse for beboelseslejligheder.

 

 

 

Eva Kjer Hansen

 

 

 

/Charlotte Markussen