Departementet

Holmens Kanal 22

1060 København K

 

Tlf. 3392 9300

Fax. 3393 2518

E-mail [email protected]

 

MLA/ J.nr. 2006-245

Folketingets Socialudvalg

 

 

 

 

 

 

 

Dato:

 

 

 

Under henvisning til Folketingets Socialudvalgs brev af 5. december 2007 følger hermed – i 5 eksemplarer – socialministerens svar på spørgsmål nr. 92 og 93 til L 80.

 

­

 

 

 

 

Spørgsmål nr. 92:

 

”I forlængelse af svaret på L 80 – spørgsmål 55 ønskes oplyst, hvilke overvejelser ministeren gør sig om krav til uddannelse af personalet herunder om det være muligt at bemande friplejeboliger udelukkende med uuddannet personale?”

 

Spørgsmål nr. 93:

 

I forlængelse af svaret på L 80 – spørgsmål 55 bedes ministeren oplyse, om ministeren vil udarbejde minimumskrav til normeringen på et sådan måde, at der er garanteret et minimum af uddannet personale og i bekræftende fald inden for hvilke faggrupper

 

Svar:

 

Der henvises til besvarelsen af spm. 72.

 

Det er afgørende for kvaliteten af service og pleje i friplejeboligerne, at der i betingelserne for certifikationen stilles krav til personalets sammensætning. Der vil f.eks. blive fastsat retningslinjer for medarbejdere om bl.a. deres faglige profil.

 

Der vil blive fastsat nærmere regler om kravene til certifikationen i en bekendtgørelse. Disse regler vil ikke fastsætte minimumskrav til normeringen. Formålet med certifikationen er at sikre kvaliteten i tilbuddet, og dette vurderes bedst gjort ved, at der bliver fastsat krav, så det f.eks. garanteres, at virksomheden har systematiserede kontrolsystemer, og at grundlaget for det kommunale tilsyn sikres.

 

 

Eva Kjer Hansen

 

 

 

/Frank Bundgaard