Folketingets lov og parlamentssekretariat

Christiansborg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7. februar 2007

 

KORREKTION TIL BESVARELSER AF S 1666, 1668 OG 2171

 

 

Hermed vil jeg gerne korrigere mine besvarelser af S 1666 og 1668, som er stillet af folketingsmedlem Jørgen Arbo-Bæhr (EL) den 22. december 2006 samt min besvarelse af S 2171, som er stillet af folketingsmedlem Holger K. Nielsen (SF) den 22. januar 2007. Spørgsmålene

./.      og mine besvarelser er vedlagt i kopi.

 

Kammeradvokaten har nu undersøgt sagen om renoveringsopgaver i Nyboder, og undersøgelsen giver mig anledning til at korrigere mine besvarelser af de pågældende spørgsmål. Jeg har i besvarelserne oplyst, at de indgåede entreprisekontrakter gav sikkerhed for, at de tilknyttede håndværkere ansættes efter dansk overenskomst eller på lignende vilkår. Besvarelserne er givet på baggrund af de oplysninger, som jeg modtog fra Forsvarskommandoen. Kammeradvokatens undersøgelse har nu vist, at de kontrakter, som forsvaret har indgået ikke i alle tilfælde har givet den ønskede sikkerhed. Jeg har derfor bedt Forsvarskommandoen - med assistance fra Kammeradvokaten - sørge for, at kravet vil komme til at fremgå udtrykkeligt af alle fremtidige kontrakter.

 

Det skal i den forbindelse præciseres, at det endnu ikke er afgjort, om de udenlandske håndværkeres arbejdsforhold har været i overensstemmelse med sædvanligt gældende arbejdsvilkår i Danmark.

 

 

Med venlig hilsen

 

 

 

 

Søren Gade