Folketingets Lovsekretariat

Christiansborg

1240  København K

Dato             8. november 2006

J. nr.           003-746

  

 

Folketingsmedlem Poul Andersen (S) har den 16. oktober 2006 stillet mig følgende spørgsmål nr. S 249 , som jeg hermed skal besvare.

 

Spørgsmål nr. S 249 :

 

”Vil ministeren oplyse, hvor meget det vil koste at udvide kapaciteten med S-togene i myldretiden med henholdsvis 5 pct. og 10 pct.?”

Svar:

 

Jeg antager, at der med kapacitet spørges til antallet af pladser på de enkelte afgange og ikke antallet af afgange. Hvis kapaciteten – uagtet at der ifølge svaret på spørgsmål S 245 er ledige pladser i langt de fleste tog – skal udvides yderligere med 5 % eller 10 %, vil der skulle indsættes flere togsæt på de enkelte afgange.

 

På baggrund af bidrag fra DSB kan jeg oplyse følgende om omkostningerne. En kapacitetsudvidelse på 5 pct. i myldretiden vil give anledning til ca. 280.000 flere togsætkm. pr. år (SA-togsæt), hvilket svarer til en udgift på ca. 5 mio. kr. om året under forudsætning af, at kapacitetsudvidelsen alene finder sted ved opformering.

 

En kapacitetsudvidelse på 10 pct. i myldretiden vil give anledning til ca. 560.000 flere togsætkm. pr. år (SA-togsæt), hvilket svarer til en udgift på ca. 10 mio. kr. om året under forudsætning af, at værkstedsreserven kan reduceres uden ekstraordinære meromkostninger til natvedligehold eller andet, og at kapacitetsudvidelsen alene finder sted ved opformering. Et natvedligehold vil kræve seks fultidshåndværkere ekstra per nat, hvilket svarer til en årlig merudgift på ca. 3 mio. kr.

 

 

Med venlig hilsen

 

 

Flemming Hansen