Dato:

13. april 2007

Kontor:

Udlændingelovs-kontoret

J.nr.:

2007/4010-344

Sagsbeh.:

ATO

Fil-navn:

Endelig besvarelse

 

 

 

Besvarelse af spørgsmål nr. S 4073 stillet af folketingsmedlem Thomas Adelskov (S) til ministeren for flygtninge, indvandrere og integration den 10. april 2007.

Spørgsmål:

”Kan ministeren bekræfte, at SAS fortsat flyver med kinesisk kabinepersonale uden dansk arbejdstilladelse, på trods af Udlændingeservices politianmeldelse af disse ulovlige forhold i foråret 2006, og vil ministeren i bekræftende fald forklare, hvilke initiativer ministeriet agter at tage over for SAS’s fortsatte lovbrud?”

 

Svar:

Integrationsministeriet anmeldte den 30. maj 2006 SAS til politiet for at have beskæftiget japansk og eventuelt kinesisk kabinepersonale uden arbejdstilladelse i strid med udlændingelovens § 13, stk. 1, 2. pkt.

 

Da Integrationsministeriet indgav politianmeldelsen den 30. maj 2006, oplyste ministeriet i brevet til politiet, at ministeriet var bekendt med, at SAS havde benyttet japansk kabinepersonale siden 1958, og at ministeriet var blevet opmærksom på sagen i forbindelse med presseomtale af SAS’ overvejelser om at benytte kinesisk kabinepersonale.

 

Jeg vil gøre opmærksom på, at der alene kan kræves dansk arbejdstilladelse i det omfang, det udenlandske kabinepersonale er beskæftiget på dansk indregistrerede fly. Hvis SAS benytter udenlandsk kabinepersonale på fly, der er indregistreret i et af de andre skandinaviske lande, kan der ikke kræves dansk arbejdstilladelse.

 

Hvorvidt SAS har overtrådt den gældende udlændingelovgivning, kan jeg ikke afgøre. Dette efterforskes af politiet og afgøres i sidste ende af domstolene.