Undervisningsminister Bertel Haarders skriftlige svar til medlem af Folketinget Martin Henriksen(DF) på spørgsmål af 21. maj 2007 (nr. S 4658)

 

”Vil ministeren venligst redegøre for artiklens indhold samt udtrykke ministerens holdning til det faktum, at en uddannelsesinstitution bruges til at fremme udemokratiske tendenser i samfundet, og at uddannelsesinstitutionen lader sig misbruge af voldelige elementer, som bl.a. står ved, at de søger at knægte ytringsfriheden? ”

 

 

 

Svar (endeligt):

Hermed endeligt svar på spørgsmål nr. S 4658.

 

I Jyllands-Postens artikel anføres det, at beslutningen om at fratage fotografer deres kamera, hvis de tager billeder af aktivister i aktion, skulle være blevet besluttet på et møde, som tidligere brugere af Ungdomshuset på Jagtvej 69 har afholdt i lokaler på Det frie Gymnasium.

 

Jeg tager naturligvis kraftig afstand fra sådanne handlinger og til grupper, der søger at fremme udemokratiske tendenser i samfundet.

 

Rektor for Det frie Gymnasium har over for ministeriet oplyst, at hændelsen omtalt i Jyllands-Postens artikel den 20. maj 2007 ikke har relation til møder afholdt på Det frie Gymnasium af de nævnte tidligere brugere af Ungdomshuset. Rektor anfører, at der er tale om en misforståelse, og at den person, som fratog en fotograf hans kamera, ikke har noget med møderne på Det frie Gymnasium at gøre.

 

Jeg henviser i øvrigt til mit svar på spørgsmål nr. S 4652.

 


Bertel Haarder