STATSMINISTERIET

                                                                                                        Dato:  10. oktober 2006

 

 

Statsminister Anders Fogh Rasmussens svar på spørgsmål nr. S 48 stillet af Villy Søvndal (SF).

 

 

 

 

Spørgsmål:

 

”Finder statsministeren det, i lighed med spørgeren, vigtigt, at alt materiale, der har indgået i regeringens beslutningsgrundlag for deltagelse i Irakkrigen, be­vares for eftertiden – hvad enten det måtte være med henblik på historikere eller en evt. rigsretssag?”

 

 

Svar:

 

Statsministeriet modtog den 16. august 2006 en anmodning om aktindsigt i ”rapporten ’Temasignal 023/03 – økonomiske konsekvenser af en Irak-krig – olie og usikkerhed bestemmer verdensøkonomiens gang”. Den 7. september 2006 besvarede Statsministeriet anmodningen og oplyste, at ministeriet havde været i besiddelse af det omtalte dokument, men at det blev destrueret ét Ã¥r efter dets modtagelse i henhold til dokumentets egne bestemmelser herom. Statsministeriet henviste derfor til Forsvarets Efterretningstjeneste.

 

Det forhold, at Statsministeriets kopi af dokumentet, som Statsministeriet modtog den 14. februar 2003 fra Forsvarets Efterretningstjeneste, er destrueret et år efter dets modtagelse, er ikke udtryk for, at dokumentet ikke er bevaret for eftertiden, idet Forsvarets Efterretningstjeneste stadig ligger inde med dokumentet.