Undervisningsminister Bertel Haarders skriftlige svar til medlem af Folketinget Martin Henriksen (DF) på spørgsmål af 28. august 2007 (nr. S 5850)

 

 

”Er ministeren bekendt med andre tal end dem, der er oplyst fra Århus Kommunes side, og såfremt ministeren har kendskab til lignende tal fra andre kommuner, vil ministeren så venligst fremsende disse til spørgeren? ”

 

 

Svar (endeligt):

Der er i begrundelsen for spørgsmålet henvist til oplysninger om, at andelen af tosprogede skolestartere med et ikke uvæsentligt behov for sprogstøtte i Århus Kommune er steget fra 62 pct. sidste år til 69 pct. i år.

 

Jeg er ikke bekendt med andre tal end de oplyste.

 

Jeg vil samtidig gerne nævne, at det efter min opfattelse ikke på baggrund af de foreliggende oplysninger nødvendigvis kan udledes, at indsatsen for en styrkelse af danskkundskaberne i Århus Kommune er gået den forkerte vej.

 

Med bekendtgørelse nr. 31 af 20. januar 2006 om folkeskolens undervisning i dansk som andetsprog fik kommunerne mulighed for at henvise elever med et ikke uvæsentligt behov for sprogstøtte til en anden skole end distriktsskolen. Administrativ tilvænning til denne mulighed sammenholdt med øget fokus på spørgsmålet om behov for sprogstøtte kan således spille en rolle i den aktuelle udvikling.

 

 


Bertel Haarder