Folketingets Lovsekretariat

Folketinget

Christiansborg

1240 København K

 

Hermed fremsendes endeligt svar på spørgsmål S 5954 stillet af Per Clausen (EL) den 6. september 2007.

 

 

 

 

 

Med venlig hilsen

 

 

Helge Sander

 


 


Ministeren for videnskab, teknologi og udviklings besvarelse af spørgsmål S 5954 stillet af Per Clausen (EL) den 6. september 2007

 

Spørgsmål S 5954

 

Vil ministeren oplyse, hvilken sagkyndig rådgivning han havde modtaget, før han proklamerede, at der skulle oprettes et miljøuniversitet på Grønland?

 

Svar

 

Regeringen prioriterer klimaområdet meget højt og har i naturlig forlængelse heraf også styrket klima og energiforskningen. Som videnskabsminister er jeg selvfølgelig også meget optaget af dette tema.

 

Derfor lancerede jeg på konferencen VTU2000+, der blev afholdt den 21. maj 2007, idéen om et forskningscenter for klimaforskning i Grønland. Idéen blev vel modtaget.

 

Idéen er inspireret af den løbende dialog om klima og energispørgsmål, som jeg har haft med en række aktører – herunder forskningsverdenen.

 

Jeg kan oplyse, at jeg siden har holdt møde med min grønlandske kollega Tommy Marø om sagen, og efterfølgende har jeg bedt Forsknings- og Innovationsstyrelsen om i samarbejde med de relevante aktører i Grønland og i forskningsverdenen om at finde frem til en konkret model for, hvordan idéen kan blive til virkelighed.