Departementet

Holmens Kanal 22

1060 København K

 

Tlf. 3392 9300

Fax. 3393 2518

E-mail [email protected]

 

CGH/ J.nr. 2007-4934

Folketingets Lovsekretariat

 

 

 

 

 

Dato: 19. september 2007

 

 

 

Under henvisning til Folketingets brev af 13. september 2007 følger hermed socialministerens endelige svar på spørgsmål nr. S 6105, stillet af Line Barfod (EL).

 

­

 

 

Spørgsmål nr. S 6105:

 

”Er det fortsat ministerens holdning, at kriminelle indvandrere skal sendes til ubeboede øer eller interneres i specialindrettede bygninger, og er ministeren fortsat indstillet på at gennemføre lovgivning, der gør dette muligt?”

 

 

Svar:

 

Det har aldrig været og er fortsat ikke min holdning, at kriminelle indvandrere skal sendes til ubeboede øer eller interneres i specialindrettede bygninger. Dog bør kriminelle indvandrere – ligesom alle andre – finde sig i frihedsberøvelse i de situationer, hvor de er dømt til det i en dansk retssal.

 

Derimod er det fortsat min opfattelse, at hverken danskere, indvandrere eller nogle andre skal finde sig i at blive chikaneret af proforma asylansøgere, der kommer til landet ene og alene for at begå kriminalitet. Derfor står jeg stadig ved mine udtalelser i BT den 25. august 2000, hvor jeg alene udtalte mig om kriminelle proforma asylansøgere og ikke indvandrere, således som spørgeren øjensynligt har opfattelsen af.

 

 

 

Karen Jespersen

 

/  Jakob Jensen