Folketingets Lovsekretariat

Christiansborg

1240  København K

Dato             14. november 2006

J. nr.           524-00004

  

 

Folketingsmedlem Jens Peter Vernersen  (S) har den 7. november 2006 stillet mig følgende spørgsmål nr. S 651, som jeg hermed skal besvare.

 

Spørgsmål nr. S  651 :

 

"Vil ministeren foretage en vurdering af jernbanebroerne på strækningen Vemb-Ringkøbing-Skjern, således at jernbanetransporten ikke mindst fra Cheminova kan sikres?"

Svar:

 

Det er Banedanmark, der som infrastrukturforvalter, foretager sådanne undersøgelser. Jeg har derfor bedt Banedanmark bidrage til besvarelse af spørgsmålet.

Banedanmark oplyser, at der er fortaget en vurdering af omkostningerne ved en opgradering af broerne på strækningen Vemb-Ringkøbing-Skjern til 22,5 ton akseltryk på overslagsniveau. Den viser, at det vil koste ca. 5 mio. kr. at opgradere broerne. Der vil ikke være midler til sådanne opgraderingsprojekter inden for Banedanmarks nuværende budget i den kommende tid. 

Ovenstående skal ses i lyset af, at der netop er indgået politiske aftale omkring fornyelse og vedligehold af jernbanenettet. I den forbindelse prioriteres genopretning af jernbanenettet, således at der kan opnås de størst mulige regularitetsgevinster med fokus på de mest trafikerede strækninger.

Jeg har dog forståelse for de ekstraomkostninger, der påføres brugerne af banen – f.eks. Cheminova. Derfor vil jeg i forbindelse med udmøntning af pulje til sikkerhed og bedre kapacitet i 2008 rejse sagen med partierne bag Aftale om trafik for 2007.

 

Med venlig hilsen

 

 

Flemming Hansen