Folketingets Lovsekretariat  

 

 

 

 

 

 

Dato: 17. november 2006

                                


Folketinget har i skrivelse af  8. november 2006 (spørgsmål nr. S 678) udbedt sig min besvarelse af følgende af  Lotte Bundsgaard (S) stillede spørgsmål:

 

Spørgsmål nr. S 678:

”Vil ministeren i forlængelse af sit svar på spørgsmål S 410 oplyse, hvad ministeren mener er et rimeligt niveau for lukkedage om året?”

 

Svar:

Det er min opfattelse, at der skal være mulighed for fleksibilitet i kommunerne også med hensyn til lukkedage. Kommunerne skal have mulighed for at holde lukkedage i enkelte dagtilbud, så de ud fra det lokale kendskab til, hvornår der er færrest børn i dagtilbuddene, kan sikre en god udnyttelse af ressourcerne til dagtilbudsområdet.

 

Det er min opfattelse, at et rimeligt niveau for lukkedage er, at nogle af kommunens dagtilbud holder lukket eksempelvis i forbindelse med sommerferie, jul, fredag efter Kristi Himmelfart eller dage i forbindelse med andre af forårets helligdage. Derudover vil det også være naturligt, at der i et mindre omfang er mulighed for pædagogiske lukkedage, hvor personalet kan uddanne og udvikle sig, hvilket er til fordel for børnene.

 

Afslutningsvis vil jeg tilføje, at såfremt kommunalbestyrelsen beslutter at afholde lukkedage, skal der tilbydes alternativ pasning til forældre, der ønsker et pasningstilbud. Et alternativt pasningstilbud kunne f.eks. være venskabsinstitutioner eller gæstedagplejere, hvor barnet er tryg ved pædagogerne eller dagplejeren.

 

 

 

Lars Barfoed

                                                                                                   /Christina Barfoed-Høj