Finansudvalgets spørgsmål nr. 7 af 12. oktober 2007 vedr. aktstykke 18 § 28 Transport- og Energiministeriet

 

Aktstykke 18 – § 28 Spørgsmål 7

 

Hvordan vil det fremtidige samarbejde med den tyske regering foregå, nu hvor det økonomiske eneansvar er overtaget af den danske stat?

 

 

Svar:

 

 

 
Projektets karakter og omfang nødvendiggør, at der løbende er et tæt samarbejde mellem de relevante myndigheder i Danmark og Tyskland under hele forløbet.

 

Der er i dag nedsat en dansk-tysk styregruppe med repræsentanter fra de to landes transportministerier, der har til opgave at forhandle udformningen af et udkast til en folkeretlig bindende traktat om den faste forbindelse over Femern Bælt. Traktaten skal efterfølgende drøftes og underskrives af de to landes transportministre.

Efter underskrivelsen af traktaten forventes der nedsat en dansk-tysk komité. Denne komités opgave vil bl.a. være løbende at følge procedurerne omkring myndighedsgodkendelser i de to lande.

 

Derudover vil det broselskab, der skal forestå projektets realisering få til opgave at sikre, at alle nødvendige tilladelser i Danmark og Tyskland indhentes. Der vil derfor i regi af broselskabet, blive etableret et antal samarbejds- og koordineringsgrupper på alle relevante områder med repræsentanter fra de berørte tyske og danske myndigheder.

 

 

 

Med venlig hilsen

 

 

Jakob Axel Nielsen