Finansudvalgets spørgsmål nr. 10 af 12. oktober 2007 vedr. aktstykke 18 § 28 Transport- og Energiministeriet

 

Aktstykke 18 – § 28 Spørgsmål 10

 

Det ønskes belyst hvilke forundersøgelser, der resterer. Her tænkes især på hvorvidt tyskerne har udført alle forundersøgelser vedr. maritime forhold i tyske farvande, herunder sejlads gennem Femern Bælt m.v.

 

Svar:

 

 

 
Der er siden 1995 gennemført en række forundersøgelser bl.a. af de sejladsmæssige forhold ved Femern Bælt. Samtlige undersøgelser er udført i et samarbejde mellem Tyskland og Danmark.

 

På det maritime område har et større studie vedrørende sejladssikkerhed m.v. været i gang siden sommeren 2006. Undersøgelserne gennemføres af en konsulentgruppe bestående af Rambøll (Danmark), Dorsch (Tyskland) og Arup (England). En myndighedsgruppe, bestående af repræsentanter for tyske og danske søfartsmyndigheder, følger dette arbejde tæt.

 

Fremadrettet skal der for kyst-til-kyst-forbindelsens vedkommende gennemføres en række supplerende miljøundersøgelser, undersøgelser vedrørende geotekniske forhold samt en række specialundersøgelser vedrørende den tekniske anlægsudformning, m.v.

 

Disse forundersøgelser vil danne grundlag for de kommende nationale myndigheders godkendelsesprocesser i Danmark og Tyskland, herunder de nationale VVM-redegørelser.

 

Femern Bælt A/S vil være ansvarlig for gennemførelsen af disse forundersøgelser vedrørende kyst-til-kyst-forbindelsen, frem til det tidspunkt, hvor det broselskab, der skal forestå realiseringen af projektet, er etableret.

 

Dette broselskab kan etableres efter Folketingets vedtagelse af en projekteringslov i 2008.

 

I forbindelse med etableringen af de tyske landanlæg vil de relevante tyske myndigheder være ansvarlige for at gennemføre de påkrævede forundersøgelser.

 

 

Med venlig hilsen

 

 

 

Jakob Axel Nielsen