Finansudvalgets spørgsmål nr. 5 af 12. oktober 2007 vedr. aktstykke 18 § 28 Transport- og Energiministeriet

 

Aktstykke 18 – § 28 Spørgsmål 5

 

Vil ministeren uddybe begrundelserne for at regeringen mener, den kan orientere sig ud af en så fundamental ændring i forhold til bemærkningerne til § 6 i Sund og Bælt-loven?

 

 

Svar:

 

 

 
Spørgsmålet om hvorvidt aftalen af den 29. juni 2007 med Tyskland om en fast forbindelse over Femern Bælt har betydning for, om de resterende forundersøgelser kan finansieres af Femern Bælt A/S alene inden for den hjemmel, der er givet i lov om Sund og Bælt Holding A/S, har været forelagt kammeradvokaten.

 

Kammeradvokaten vurderer i sit svar til Transport- og Energiministeriet at ” transport- og energiministeren har mulighed for at udnytte beføjelsen i Sund og Bælt-lovens § 6, stk. 2., til at indgå en aftale med Femern Bælt A/S om at afholde udgifterne til det forberedende arbejde med etablering af en fast forbindelse over Femern Bælt, også selvom udgifterne skal afholdes af Femern Bælt A/S alene og ikke delvis dækkes af bidrag fra et tysk broselskab.”

 

Det er således ikke kammeradvokatens vurdering, at det med aftalen af den 29. juni er nødvendigt at foretage en ændring af Sund og Bælt-loven.

 

 

 

Med venlig hilsen

 

 

Jakob Axel Nielsen