Kære<DOCUMENT_START> udenrigsminister

 

Med henblik på oversendelse til Folketingets Europaudvalg sendes vedlagt besvarelse af spørgsmål nr. 1<DOCUMENT_START>, som Folketingets Europaudvalg har stillet til udenrigsministeren den 2. juni 2008.

 

Med venlig hilsen

 

 

Brian Mikkelsen


<DOCUMENT_START><DOCUMENT_START>Endelig besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 1 af 2. juni 2008 fra Folketingets Europaudvalg

 

Spørgsmål 1:

 

          ”Ministeren bedes – som lovet på mødet i Europaudvalget den 30. maj 2008 – sende et notat, der beskriver det britiske pilotprojekt vedrørende PNR-oplysninger, herunder hvilke arrestationer og/eller retssager projektet har medført.”

 

Svar:

 

Som oplyst i den foreløbige besvarelse af spørgsmålet den 2. juli 2008 har Justitsministeriet anmodet det britiske Home Office om oplysninger til brug for besvarelsen af spørgsmålet.

 

Der vedlægges i den anledning en notits fra det britiske Home Office om det britiske e-Borders program og om pilotprojektet Semaphore.

 

Som det fremgår, indeholder notitsen ikke oplysninger om, hvilke retssager projektet har medført, men Justitsministeriet har efter modtagelsen af notitsen rettet telefonisk henvendelse til det britiske Home Office med henblik på at få afklaret, om de britiske myndigheder er i besiddelse af sådanne oplysninger.

 

Det britiske Home Office har i den forbindelse oplyst, at man ikke på nuværende tidspunkt er i besiddelse af oplysninger om, hvilke retssager pilotprojektet Semaphore har medført.